Vyberte si správnou postel pro bezbolestný spánek

Kvalitní postel

Kvalitní postel

Investice do postele patří mezi dlouhodobé záležitosti a podle toho by měl vypadat i váš postoj k celkovému nákupu. Buďte v tomto  ohledu pečlivý a klidně si trochu připlaťte za značkovou postel i s odpovídající matrací a roštem, jen tak si budete jistí, že vás po několika měsících nezačnou bolet záda. Na kvalitní postel se musíte po náročném dni doslova těšit. Svým vzhledem a proporcemi musí vybízet k ulehnutí s příslibem plnohodnotného spánku. Pokud se rozhodnete pro levnou postel od neznámého výrobce, nemůžete chtít zázraky. V následujícím článku se dozvíte, jak si kvalitní postel vybrat a na co si při výběru dát největší pozor.

Nekvalitní postel, rošt i matrace

Pokud vás při výběru nejvíce ovlivňuje cena, tak vězte, že jste si domu nejspíše přinesli velice nekvalitní produkt, což se zanedlouho odrazí na vašem celkovém zdraví. Špatný spánek, propocené tělo, špatná prodyšnost matrace a další negativní atributy jen znehodnocují váš spánek. Právě spánek a jeho kvalita se následně odráží na vašem vzhledu a vitalitě. Samozřejmě, že sama postel kvalitu spánku neovlivňuje, nesmíme zapomenout na rošt a matraci. Průměrná cena kvalitní postele i s matrací a roštem se pohybuje kolem 18 tisíc korun. Taková postel by vám měla vydržet 20 let s tím, že si každých 5 let koupíte matraci novou. Na zdravém spaní za žádných okolnostech nešetřete.

Jaká je optimální délka postele

Hlavním kritériem zdravého a ničím nerušeného spánku je délka postele. Pokud bude příliš krátká, neblaze se to projeví na bolestech v zádech, jelikož vás bude nutit se všelijak ohýbat v kolenou. Ideální rozměr je nastaven na délku vaší postavy a 25 centimetrů navrch. Šírka musí být alespoň 80cm. Ovšem čím více má, tím větší pohodlí nabídne.

Add a Comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *